”Vi ska jobba med dialog”, säger polisen Malin Hengärde. Se mer i klippet ovan. Foto: SVT

Polisen redo att upplösa påskkaravanen

Uppdaterad
Publicerad

Påskafton är inte bara en traditionell religiös högtid utan också en högtid för Värmlands raggare. Då samlas hundra och åter hundra motorburna ungdomar i en bilburen karavan som startar i Kil och slutar i Charlottenberg. Men i år har de att ta hänsyn till förbudet mot folksamlingar större än 50 personer.

Huruvida den rådande coronasmittan kommer att lägga sordin på feststämningen under årets påskkaravan eller inte vet ingen i dagsläget. Men polisen utgår från att den blir av.

– Vi är rustade för att det kommer att vara i samma omfattning som tidigare år, säger Malin Hengärde vid polisen i Arvika.

Coronaviruset i Värmland

Exakt hur många poliser som kommer att delta i bevakningen av påskkaravanen vill hon inte uppge. Klart är dock att polisen har beredskap för att upplösa karavanen om deltagarna agerar på ett sätt som stör den allmänna ordningen eller på ett sätt som bryter mot gällande smittskyddsregler.

Hör polisen Malin Hengärde i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet