Foto: SVT

Polissatsning mot rattfylleri

Publicerad

Kommande vecka kommer polisen i region Bergslagen att utöka kontrollerna i Värmland. Målet är att komma åt alkohol- eller drogpåverkade förare.

Satsningen på att komma åt rattonyktra förare kommer att beröra hela polisregion Bergslagen. Men det handlar inte bara om att komma åt de som kör onyktra.

– Trafiksäkerhetsarbetet är ofta en ingång till att uppdaga annan brottslighet. Med ökad vaksamhet, nyfikenhet och ett aktivt arbetssätt baserat på underrättelser ska polisen öka trafiksäkerheten och försvåra för kriminella att använda trafikmiljön som brottsplats, skriver polisen på sin hemsida.

Att satsningen görs just under vecka 50 beror på att polisen av erfarenhet ser att nyttjandet av alkohol och droger ökar inför jul. Att utöka kontrollerna tror de kan verka avhållande på dem som annars skulle kunna tänka sig att ta bilen trots att de druckit alkohol eller tagit droger.

Målet öka trafiksäkerheten

Polisen i regionen kommer att använda konceptet från den nationella trafikstrategin med korta kontroller på de större vägnäten samt i tätorterna.

– Den övergripande inriktningen är att öka trafiksäkerheten och tryggheten samt försvåra de kriminellas tillgång till vägnätet i regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer