Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon berättar Zandra Löfqvist mer om pollineringsveckan och om kommunen sett några effekter av tidigare initiativ i frågan. Foto: Sayed Hashimi Parwani/SVT

Pollinatörer i fokus i Karlstad: ”Väldigt viktig fråga”

Publicerad

Stora delar av landet sätter fokus på pollinatörer den kommande veckan.

I Karlstad visas bland annat en ambulerande fotoutställning i museiparken.

Karlstad har satsat hårt på flera pollinatörsprojekt de senaste åren och nu deltar kommunen i den landsomfattande pollineringsveckan där fotoutställningen SURR bland annat visas upp på Sandgrundsudden.

– Under pollineringsveckan har Karlstadsbor chansen att lära sig mer om varför pollinatörer är så viktiga. Alla kan vara med och bidra så att vi tillsammans hjälpas åt att stärka den biologiska mångfalden, säger Monika Bubholz (MP) ordförande i teknik- och fastighetsnämnden i ett pressmeddelande.

I videon berättar kommunekologen Zandra Löfqvist mer om satsningen den kommande veckan och om kommunen sett några effekter av tidigare pollinatörsinitativ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.