Facebookinlägget om ponnyn Hopes förvinnande har delats nästan 2 000 gånger. Foto: Privat.

Ponnyn Hope från Åmotfors försvunnen – söks av drönare

Uppdaterad
Publicerad

Ponnyn Hope, 3 år, försvann från sitt hem i Brevik utanför Åmotfors natten till torsdagen. Ägaren Agnes Ränkeskog har bara ägt honom i en vecka.

– Han har rymt och har ingen lokalkännedom, säger hon.

Efterlysningen på Facebook har engagerat massor av människor och Agnes Ränkeskog säger att telefonen har gått varm de senaste dagarna.

– Folk ringer och erbjuder sig att komma med sina hundar och drönare för att hjälpa till att leta.

Igår var det en person som var där med sin drönare, men då hade de inga spår att gå på. Men sent igårkväll hittade de spår i form av hästspillning så vid tolv-tiden idag kommer en annan kille med sin drönare för att leta på nytt.

– Vi tror att han är i riktning mot Hälle och Åmotfors. Nu känns det lite lättare när vi fått upp spår. Först funderade vi på om han blivit stulen, säger Agnes Ränkeskog.

Just nu är de ett tio-tal personer som är ute och letar. Bland annat är det två personer som rider och en kör fyrhjuling.

En lugn och snäll häst

Terrängen runt gården beskriver hon som bevuxen med tät skog, berg och raviner. Förhoppningen är att Hope inte är har fastnat eller är skadad på något sätt.

– Shettisar är starka så han kan ju gå långt. De orkar mycket.

Men hon beskriver honom som en snäll och lugn häst. Familjen köpte Hope till familjens döttrar på ett och fem år. Förutom honom har de två svenska halvblod.

Om någon ser en shetlandsponny som springer utmed vägen uppmanar hon att en försöker fånga honom, då han har grimma på sig. Polisen kan också kontaktas. I övrigt hänvisar Agnes Ränkeskog till hennes Facebook-inlägg om fler vill hjälpa till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.