Foto: SVT

Prins Carl Philip inviger Rally Sweden

Publicerad

Prins Carl Philip, hertig av Värmland, inviger årets rallyfest. Under fredagen följer prinsen och landshövdingen rallyt på plats i skogen.

– Det känns som pricken över i:et att Rally Swedens officiella beskyddare, Prins Carl Philip, Värmlands landshövding Kenneth Johansson och kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, Per-Samuel Nisser, inviger årets rallyfest inför miljontals tittare världen över, säger Svenska rallyts vd, Glenn Olsson i ett pressmeddelande.

Årets rally startar med en invigning på torsdagskvällen på Färjestadtravet i Karlstad, och pågår i ytterligare tre dagar fram till söndagens prisceremoni. Mästerskapet tar sig från Karlstad via Torsby in i de norska skogarna, vidare till Hagfors för att avslutas med sista sträckan och prisutdelning i Torsby.

Under fredagen följer Prins Carl Philip och landshövdingen rallyt på plats i skogen.

– Rally Sweden är ett arrangemang som har mycket stor betydelse för länet och besöksnäringen, men också för att positionera Värmland och profilera oss som en attraktiv region, både nationellt och internationellt, säger landshövding Kenneth Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.