Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur skapar man en meningsfull fritid för barn? Hör projektledaren för Fritidsklubben i Karlstad. Foto: Eric Liljestrand/SVT

Projektledaren om Fritidsklubben i Karlstad: ”Mycket glädje i aktiviteterna”

Publicerad

Linnea Bengtsson är projektledare på barn- och ungdomsförvaltningen och för Fritidsklubben på Färjestadsskolan i Karlstad. Hon menar på att projektet är en stor och meningsfull satsning med aktörer från hela kommunen.

Projektet närmar sig sitt slut och Linnea Bengtsson talar gott om samarbetet mellan kommunen och aktörerna. Dessutom påpekar hon hur mycket glädje som finns hos eleverna på aktiviteterna.

– Det är ett stort nätverk av aktörer som vill jobba för att barnen ska ha en meningsfull fritid. Det är mycket glädje i aktiviteterna och man ser verkligen att ungdomarna får ut mycket av detta, säger hon.

I juni presenteras resultatet från projektet för barn- och ungdomsnämnden som sedan tar ett beslut kring hur förvaltningen kan jobba vidare med frågan om öppen fritidsverksamhet.

Se och hör mer om pilotprojektet i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.