Torsbyföraren Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson vann SM-premiären Bergslagsrallyt i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet under lördagen. Foto: Rådström Motorsprt

Rådström vann Bergslagsrallyt

Uppdaterad
Publicerad

Torsbyföraren Dennis Rådström och kartläsaren Johan Johansson vann SM-premiären Bergslagsrallyt i klassen otrimmat tvåhjulsdrivet under lördagen.

Tävlingen kördes i Ludvika och duon mötte den svenska eliten men vann 1,1 sekund före Hampus och Pontus Jakobsson.

 – Det är häftigt att se vilket tempo våra svenska juniorer har här hemma. Det har vart en hård fight hela dagen, och vi är nöjda med vår insats, säger Dennis Rådström.

Teamet hade inte siktet inställt på att vinna Bergslagsrallyt.

– Vi var egentligen där för att träna inför Rally Sweden och hade inte någon större koll tiderna. Men inför sista sträckan såg vi att vi låg bra till, så vi satte in en till stöt, säger Dennis Rådström. 

”Bättre och bättre”

På fredag kör Rådström och Johansson att köra Sprint-SM under SM-Veckan i Sundsvall och om några veckor är det dags att köra på hemmaplan i värmlandsskogarna.

– Vi jobbar hårt hela tiden med våra förutsättningar, vi blir också bättre och bättre, så det ser bra ut inför Rally Sweden.

Se klippet när duon vann Svenska rallyt i JWRC-klassen 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.