Adam Davies gillar buckliga bilar och att supa. Foto: SVT

Raggarjävlar visas i SVT

Uppdaterad
Publicerad

I kväll visar SVT dokumentären Raggarjävlar som delvis utspelar sig här i Värmland. En av huvudpersonerna är Adam Davies som bor i Arvika och han är nöjd både med filmen och sin insats.

– Jag gillar den, men det är bisarrt att se sig själv på film. 

I tre år har regissören Sebastian Ringler följt Sami Jakobsson och hans gäng i klubben Mattsvart. Deras gemensamma intressen är kortfattat: buckliga bilar och att supa.

En av personerna vi får följa i filmen är 27-åriga Adam Davies, punkaren som förra året flyttade från Stockholm till Arvika och älskar att meka, supa och dunka plåt.

27-åriga Adam Davies, punkaren som förra året flyttade från Stockholm till Arvika

Han är uppvuxen i en av Stockholms villaförorter och har länge levt för punken. Steget till raggarliv i Arvika kan tyckas långt, men inte för Adam.

– Det är väl det här att jag vill ge både Svensson och systemet ett långfinger. Villa, volvo och valp är inget för mig, jag lever gärna mitt liv en dag i taget. Jag vill inte ha något som binder mig.

Tror du att det kommer kännas så jämnt?

– Ja, jag har den personligheten. Det krävs nog ett smärre mirakel för att jag ska stadga mig och lugna ner mig.

Har både hyllats och sågats

Raggarjävlar har både hyllats och sågats av kritikerna. Adam Davies ger filmen en fyra av fem i betyg. Han önskar möjligen att det skulle framgått att han jobbar ibland också och inte bara super. Samtidigt är han full av beundran över hur filmen satts ihop efter tre års filmande nästan varje helg.

– Många som är med i filmen är normala människor med normala liv, men på helgerna förvandlas man till spritdrivna monster.

Ger filmen en rättvis bild av den nutida raggarkulturen?

– Rättvis, nja helt rättvis är den väl inte.

Efter premiären blev Adam Davies hårt ansatt och ifrågasatt, men han är noga med att han står för det han sagt och gjort i filmen. I kväll ska han se den för tredje gången när den visas i SVT1 klockan 21:00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.