Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Oliver Solberg avlossar stora kanonen under rallyförarnas hockeyutmaning. Foto: Johan Hedlund/SVT

Rallyförare och hockeyspelare gjorde upp i Karlstad inför EM-rallyt Royal rally of Scandinavia

Uppdaterad
Publicerad

Oliver Solberg har ett förflutet som ishockeyspelare.

Det visade han glimtar av när en hockeyutmaning tjuvstartade det svenska EM-rallyt i Karlstad. Hans stenhårda slagskott orsakade ett sus genom publiken.

En hockeyutmaning mellan svenska och norska rallyförare – samt spelare från Färjestad BK:s damlag i NDHL. Så tjuvstartades EM-rallyt Royal rally of Scandinavia på onsdagskvällen på Stora torget i Karlstad.

Syftet: Att prickskjuta.

Svenska rallyförarna var bäst på ishockey

Vinnare blev, kanske något oväntat, det svenska laget bestående av Oliver Solberg, Johan Kristoffersson, Mille Johansson och Isak Reiersen. De norska motståndarna i form av Petter Solberg, Eyvind Brynildsen, Frank Tore Larsen och Mads Østberg hade inte mycket att sätta emot – och inte heller spelarna från Färjestads damlag (Julia Pettersson, Emma Murén, Jule Flötgen) ihop med kommunalrådet Anders Tallgren (S) lyckades besegra de svenska rallykillarna.

Johan Kristoffersson tror på Oliver Solberg i EM-rallyt

Johan Kristoffersson blev poängbäst i det svenska laget – men Oliver Solberg bjöd på det klart hårdaste skottet.

– Jag tog flest poäng i laget, men nu överlåter jag körningen till Oliver så får han vinna det, säger Johan Kristoffersson.

Se Oliver Solbergs slagskott och ett läckert skott i krysset av Eyvind Brynildsen i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.