28-åringen nekade till alla anklagelser vid dagens rättegång. Foto: SVT Design

Rättegång inledd: Misstänkt nekar till alla sexövergrepp – pekar ut annan man

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen inleddes rättegången i det hittills största målet i Värmland som rör sexbrott mot barn på nätet. En 28-årige Karlstadsbo står åtalad misstänkt för att ha utnyttjat 29 flickor mellan 11 och 14 år sexuellt, i flera fall så grovt att åklagarna jämställer det med grov våldtäkt mot barn.

Den första rättegångsdagen av närmare 40 inleddes med öppna dörrar. Åklagare Per Svensson läste åtalspunkt för åtalspunkt och flickornas målsägande biträden framförde sina skadeståndsanspråk.

– Min klient nekar till samtliga brott, upprepade mannens försvarare Mari Kilman efter varje åtalspunkt.

Pekar ut annan gärningsman

Enligt åklagare Per Svensson har mannen i förhör pekat ut en annan gärningsman som skyldig. 28-åringens två försvarare Mari Kilman och Sara Ronéus vill idag på inrådan av sin klient inte kommentera hans inställning mer än att han nekar till samtliga anklagelser. 

28-åringen som varit häktad sedan december 2019 fördes till rättegången i Kriminalvårdens bil. Foto: SVT Jenny Eriksson

Rättegången fortsätter den 8 februari, med en kortare sakframställan.

Resterande del av rättegången då varje fall gås igenom ett i taget kommer att hållas bakom stängda dörrar. Tidigast den 4 maj beräknas rättegången vara avslutad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.