Enligt Mattias Berg, tillförordnad trafikdirektör på Region Värmland, har verksamheten påverkats kraftigt av att resenärerna håller sig hemma. Foto: SVT

Region Värmland tappar halva inkomsten från resandet

Uppdaterad
Publicerad

Region Värmland tappade sex miljoner i intäkter från resande i kollektivtrafiken i april, jämfört med samma månad förra året. Idag meddelade regeringen att ett krisstöd på tre miljarder kronor kommer att gå till kollektivtrafiken i hela landet, men hur stor del av summan som kommer till Värmland är inte klart. 

Coronapandemin har gjort att intäkterna från resandet med kollektivtrafik i Värmland minskat med ungefär 50 procent i april, jämfört med samma månad förra året. Servicetrafiken har minskat ännu mer, med hela 65 procent. 

Enligt Mattias Berg, tillförordnad trafikdirektör på Region Värmland, påverkas verksamheten av att resenärerna håller sig hemma samtidigt som Region Värmland måste hålla ett visst utbud i kollektivtrafiken för att inte trängseln ska bli för stor på tåg och bussar.

Hör honom berätta om hur resenärerna kan påverkas av det ekonomiska tappet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet