Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regionstyrelsen sa på tisdagskvällen ja till förslaget som innebär att ytterligare 370 tjänster försvinner inom hälso- och sjukvården. Foto: SVT

Regionstyrelsen i Värmland går vidare med sparförslag – 370 tjänster försvinner

Uppdaterad
Publicerad

Regionstyrelsen sa på tisdagskvällen ja till förslaget som innebär att ytterligare 370 tjänster försvinner inom hälso- och sjukvården.

– Det är ett nödvändigt ont att vi behöver minska personalstyrkan, säger regionstyrelsens ordförande Åsa Johansson (S) efter mötet.

Sedan tidigare är det beslutat att 130 tjänster i yrkesgrupperna handläggare och administratörer ska sparas in på i en första fas, i nästa fas är det andra yrkesgrupper som vårdpersonal som berörs.

– Jag kan inte specificera vilka yrkeskategorier eller hur många, säger Åsa Johansson (S).

Besparingarna inom Region Värmland

Totalt omfattar de två faserna en total minskning av personalresursen med 500 tjänster.

Regionstyrelsen ställde sig bakom redovisningen i sin helhet. I höst ska regiondirektören återkomma med en samlad analys av utfallet och behovet av eventuellt ytterligare åtgärder inför 2025.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Besparingarna inom Region Värmland

Mer i ämnet