Värmland slår rekord – fler elever driver UF-företag

Publicerad

Aldrig tidigare har så många elever i Värmland registrerat sig för att starta och driva företag med Ung Företagsamhet (UF) under läsåret.

– Det känns fantastiskt. Vi har slagit rekord många gånger men i år var det en rejäl höjning på gymnasiet och i grundskolan, säger Sofia Beckman, regionchef på ung företagsamhet i Värmland.

Arbetet syftar till att få elever att testa på hur det är att starta och driva företag oavsett vilken klass eleverna går i eller vilket program de läser. På UF-kontoret i Karlstad sitter sju medarbetare som hjälper skolorna att utveckla entreprenörskapsarbetet. Enligt Sofia Beckman ligger nyckeln till framgången de senaste åren just i det kontinuerliga samarbetet med alla skolor och kommuner i Värmland.

– Vi har också stöd från regionen och ett hundratals partners runt om i Värmland och med det sammanlagda stödet får vi ganska mycket muskler att faktiskt kunna jobba med det här, säger hon.

Många olika företag har redan startats av elever i år. Hör Sofia Beckman berätta i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.