Diagonalt stråk som länkar ihop Stadsträdgården via området med Tullholmsviken mot piren. Foto: Tovatt arkitekter

Riksbyggen köper mark på Tullholmen i Karlstad

Uppdaterad
Publicerad

Coop Värmland har tidigare tecknat avtal om marken på Tullholmen med Löfbergs fastigheter och Magnolia bostad.

Nu köper även Riksbyggen mark för att kunna bygga bostäder.

– Det är glädjande att intresset för området är så pass stort så att försäljningen går enligt planerna, säger Coop Värmlands VD Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

Riksbyggen förvärvar nästan 9 300 kvadratmeter mark och avtalet är ett steg till i riktningen mot en ny stadsdel i Karlstad skriver Coop Värmland i ett pressmeddelande.

– Vi påbörjar nu planeringen för hur vi på bästa sätt skall genomföra utbyggnaden av dessa kvarter med attraktiva och hållbara bostäder, säger Magdalena Nääs, projektchef för Riksbyggen i Karlstad.

Sedan i slutet av 1800-talet har det 58 000 kvadratmeter stora området varit industriområde. 1958 blev dåvarande KF ägare och sen 1994 har Konsum Värmland ägt marken och haft verksamhet på området. Coops verksamhet avvecklades 2016.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.