Färjestadstränaren Johan Pennerborn reser till Stockholm i stället för Karlskoga med sitt manskap. Foto: TT

Rivalmötet inställt igen – Färjestad genrepar mot AIK

Uppdaterad
Publicerad

Den efterlängtade matchen mellan Färjestad BK och Bik Karlskoga har återigen ställts in.

I stället kommer FBK att genrepa inför SHL-starten mot AIK.

I maj stod det klart att Färjestad och Bik Karlskoga skulle ställas mot varandra i ett efterlängtat rivalmöte under försäsongen. Matchen var planerad till den 11 augusti men sköts på framtiden på grund av allsvenskan sköt fram sin säsongspremiär.

Ett nytt datum vaskades därefter fram och matchen var tänkt att spelas den 9 september. När Bik Karlskoga nu har drabbats av ett stort utbrott av covid-19 stod det dock klart att matchen inte kan spelas då heller.

Möter AIK

Färjestad har dock lyckats hitta ett nytt motstånd till det som blir lagets genrep inför SHL-starten mot Luleå den 19 september.

Nu blir det allsvenska AIK som får mäta krafterna med FBK, på Hovet i Stockholm den 8 september. AIK skulle också ha mött Bik Karlskoga i en träningsmatch, den 4 september, men den ställdes också in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.