Häng med in på på förskolan förskolan Molnet i Kristinehamn och hör personalen och barnen berätta hur tecken används som stöd i det dagliga arbetet. Foto: SVT

Kurs ska stärka det pedagogiska arbetet: ”Roligt att se att alla förstår”

Uppdaterad
Publicerad

Kristinehamns kommun satsar på att utbilda runt 190 medarbetare inom förskolan i TAKK – tecken som alternativ och kompletterande kommunikation.

– Det är väl värda pengar, för med tecken som stöd i den dagliga verksamheten inkluderar men alla barn på ett naturligt sätt, säger Camilla Larsson, kommunikationspedagog i kommunen.

Utbildningen innebär en kostnad för kommunen på ungefär 700 kronor för varje medarbetare.

Utbildningen av personalen i TAKK – tecken som alternativ och kompletterande kommunikation, eller tecken som stöd som det kallas till vardags, är en webbaserad kurs på åtta lektioner som personalen får ta del av på betald arbetstid.

Lektionerna ges med två veckors mellanrum för att personalen ska ha möjlighet att öva det inlärda i den dagliga verksamheten.

Hör hur personalen använder tecken som stöd i sitt dagliga arbete i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.