Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det finns en stark framtidstro här på bruket”, säger Rottneros vd, Lennart Eberleh, trots att 40 personer idag varslats om uppsägning. Foto: SVT

Rottneros Bruk varslar 40 anställda om uppsägning

Uppdaterad
Publicerad

40 anställda vid Rottneros bruk i Sunne varslas om uppsägning. Höga elpriser och svårigheter att få kunderna att betala för kostnadsökningarna sägs ligga bakom – samtidigt säger vd:n att det ”finns en stark framtidstro” på bruket.

Se mer i klippet ovan.

Rottneros Bruk har också märkt av en minskad efterfrågan på tryckpapper.

– Det är ett tungt besked vi fått lämna idag, men samtidigt handlar det om att rusta för att verksamheten ska kunna finnas kvar i decennier. Vi har funnits i Rottneros sedan slutet av 1800-talet och jag hoppas att vi ska finnas i Rottneros när vi går över i nästa sekel. Åtgärderna vi gör nu är en del i ett sådant långsiktigt arbete även om det är smärtsamt, säger Lennart Eberleh, vd och koncernchef i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.