Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Christer Fuglesang om vilka möjligheter rymdteknik ger näringslivet. Foto: Staffan Lindström/SVT

Rymdteknik ska inspirera värmländskt näringsliv

Uppdaterad
Publicerad

Vad kan vi lära oss av rymden? Det var frågan i Arvika när Westra Wermland Innovation Week fick besök av astronauten och rymdprofessorn Christer Fuglesang för att inspirera företagare.

Arvika Näringslivscentrum har satsat på en hel innovationsvecka för näringslivet och offentliga aktörer i västra Värmland. På tisdagen berättade astronauten och professorn i rymdfart Christer Fuglesang om erfarenheter från rymdturer och rymdforskning.

– Den teknik som vi utvecklar för att kunna åka ut i rymden, för att bo i rymden eller för att överhuvudtaget kunna använda satelliter – den teknologin går ofta bra att utnyttja på andra delar också, sa Christer Fuglesang.

Projektledaren Björn Arvidsson ser innovationsveckan som ett tillfälle till utbildning och inspiration till innovation för deltagarna i Arvika.

Hör mer från Christer Fuglesang om rymdteknik som en möjlighet för näringslivet i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.