Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var härifrån, tingsrättens innergård, som mannen lyckades rymma från polisen och försvinna – fram till på fredagen. Foto: SVT

Rymlingen gripen – hittades i Kristinehamn

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som rymde från tingsrätten i Karlstad i torsdags har återfunnits – i Kristinehamn.

– Det som ledde fram till gripandet var analys av underrättelser, tidigare kända adresser och så vidare. Utifrån de uppgifterna fattade vi beslut om husrannsakan, säger Sonny Nilsson, biträdande lokalpolisområdeschef.

Mannen har kunnat påträffas på en adress i Kristinehamns kommun och ingripandet gick lugnt till, skriver polisen på sin sajt.

Han är nu förd till arresten i Karlstad.

Advokaten förvånad

Det var i torsdags som en man i 30-årsåldern avvek efter en tingsrättsförhandling. När mannen eskorterades ut från tingsrätten till ett polisfordon lyckades han på något sätt avvika från platsen. Mannen och hans advokat Lars Biertz skulle ses vid arresten i Karlstad efter torsdagens häktesförhandling. Men den häktade mannen kom aldrig med polistransporten.

– Jag blev väldigt förvånad.

Mannen häktades av tingsrätten för grovt vapenbrott samt synnerligen grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Var internationellt efterlyst

Polisen ska ha sökt igenom regionala tåg i jakt på mannen och strax efter klockan 19 på torsdagen gick det ut en nationell efterlysning. Under fredagen fattades sedan beslut om att mannen även efterlystes internationellt.

Texten uppdateras

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.