S-politikern kommer åtalas för flera fall av våldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

Den socialdemokratiske värmländske politiker som misstänks för flera våldtäkter kommer också att åtalas för mer än en våldtäkt. Exakt hur många fall han kommer ställas till svars för avgörs först i nästa vecka.

Åklagaren i målet, Rebecca Hällgren, väntas väcka åtal senast onsdag nästa vecka. Och det står nu klart att den socialdemokratiske politiker som suttit häktad sedan den 20 september misstänkt för flera våldtäkter kommer också att åtalas för dem.

– Hur många fall jag åtalar honom för har jag inte bestämt än, säger Rebecca Hällgren.

Förundersökningar nedlagda

De två män som också misstänkts för våldtäkt, alternativt oaktsam våldtäkt, på samma målsägande kommer dock inte att åtalas.

– Förundersökningen mot de två andra männen lades ner i december i brist på bevis, säger Rebecca Hällgren

Den socialdemokratiske politikern har haft tyngre politiska uppdrag inom S i Värmland men blev av med dem när han anhölls. Mannen är misstänkt för flera fall av våldtäkt under två års tid mot kvinnan. Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.