• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

S-politiker rasande på migrationsministern

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet i Årjäng, Daniel Schützer (S) går till rasande angrepp på partikollegan Morgan Johansson.

”Morgan Johansson är ta mig f-n helt dum i huvudet”, skriver Daniel Schützer (S)  på sin Facebook-sida.

Det är en intervju med Morgan Johansson i SVT Nyheter Värmland i går om skolgång och kommunal service med anledning av flyktingsituationen i flera kommuner som retat upp kommunalrådet.

– Jag står för det. Jag blir riktigt, riktigt irriterad, säger Daniel Schützer.

– Han är ju så dum att klockorna stannar och blommorna vissnar! Han får det att låta som om det är tegel och plankor vi saknar när det är behöriga lärare. Det är otroligt naivt av honom, tillägger han.

Krävde utbyggd service

I SVT Nyheter Värmland i går uppmanade Morgan Johansson de kommuner som inte klarar skolgång och kommunal service att bygga ut den.

– Den kommunala servicen måste vara likvärdig för alla som bor i kommunen, och det gäller oavsett om man pratar om skolgång eller någonting annat, sa Morgan Johansson.

Han menar att det kan krävas att verksamheter byggs ut, och att det till och med byggs nya skolor.

– Det är därför vi höjer det statliga anslaget till kommunerna med 50 procent.

Förra veckan rapporterade SVT Nyheter Värmland att Filipstad inte klarar att få fram platser i skolan till alla flyktingbarn som kommer efter Migrationsverkets senaste upphandling.

– Direkt kommer vi inte att klara det, sa kommunalrådet Per Gruvberger (S).

Den nuvarande akutsituationen, när kravet på flyktingbostäder sänkts, bör staten också minska på kravet på att kommunerna ska klara att ge full samhällsservice till flyktingarna, menade Gruvberger.

”Vi har rensat luften”

Under torsdagseftermiddagen fick SVT Nyheter en intervju med Morgan Johansson (S) som just nu befinner sig på EU-möte i Luxemburg. Enligt Johansson så är luften nu rensad mellan honom och partikollegan Daniel Schützer.

– Jag pratade med honom i dag och han bad om ursäkt för de orden. Samtidigt hade vi en bra diskussion om kommunernas situation i och med att det har blivit så många flyktingar. Det där har vi rett ut mellan varandra, säger Morgan Johansson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer