Sundsta-Älvkullegymnasiet är en av gymnasieskolorna som slår upp sina portar på måndagen. Gymnasiechefen Daniel Skålerud berättar om vilka förberedelser som har gjorts. Foto: SVT

Så förbereder sig länets största gymnasieskola inför omstarten

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen startar terminen i länets gymnasieskolor. För första gången sedan i mitten av mars ska undervisningen bedrivas på plats i skolans lokaler.

Det ställer stora krav på skolorna – inte minst Sundsta-Älvkullegymnasiet med cirka 2 000 elever.

I mitten av mars beslutade regeringen att svenska gymnasier och universitet skulle gå över till distansundervisning på grund av coronapandemin.

Under hela våren fortsatte sedan distansundervisningen men när det nu är dags att starta en ny termin kommer merparten av undervisningen på gymnasierna att bedrivas på plats.

Coronaviruset i Värmland

Ny verklighet i gymnasiekolan

På Sundsta-Älvkullegymnasiet i Karlstad, länets största och en av Sveriges största gymnasieskolor sett till elevunderlag, förbereder man sig för en ny verklighet när elever och lärare nu åter ska inta skolans lokaler.

Gymnasiechefen Daniel Skålerud berättar om åtgärderna, oron och fördelarna med att bedriva undervisning på plats i klippet här ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet