Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet får du följa eleverna på en hemkunskapslektion i Charlottenberg där de lagar en trerättersmeny och berättar om kokboken. Foto: Maja Yngve/SVT

Så skapade niondeklassarna i Charlottenberg en kokbok i undervisningen

Publicerad

En smakrik resa från hela världen – det är vad niondeklassarna på Gunnarsbyskolan i Charlottenberg vill förmedla med sin egenproducerade kokbok, som de arbetat med i flera undervisningsämnen det senaste året.

Pengarna från försäljningen ska användas till deras klassresa, men kokboken har också ett större syfte: att öka elevers motivation till skolan och höja kunskapsresultaten.

Världsdelar

Eleverna har valt att dela upp kapitlen i boken efter världsdelar och har själva tagit fram recepten med hjälp av inspiration från nätet.

– Vi vill att folk ska få förstående för olika mattraditioner för det kan leda till gemenskap i samhället, säger Maryam Alshaghel som går i klass 9B.

Se eleverna i hemkunskapsköket i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.