Här överraskar den sällskapssjuka räven jaktledare Foto: Michael Bergström

Sällskapssjuk räv överraskade jaktledare

När jaktlaget i Takene i Brunskog hade kaffepaus mellan två drev under älgjakten i går fick de besök av en hungrig – och extremt oblyg – liten röd kamrat.
– Han hade nog koll på att det var älgjakt och inte rävjakt, säger Michael Bergström som filmade det närgångna besöket.

Onsdag och en slurk kaffe medan jaktledaren delar ut nya pass inför nästa drev. Alla i laget uppmärksammade den lille besökaren – alla utom jaktledaren Lars Thorsander – som var den som kom närmast räven och fick en överraskning som resulterade i skratt.

– Visst har vi räv i området men jag har aldrig sett någon räv som är så tam, berättar jägaren och rävfotografen Michael Bergström.

Verkade hungrig

Samma ungräv har setts styrka omkring husen i området tidigare och verkar ha vant sig vid folk. Men det var nog inte bara sällskapet som lockade.

– Han ville ha korvsmörgås. Så vi matade honom lite, berättar Michael.

Har skjutit fyra älgar

Jaktlaget blev distraherade av räven och alla kanske inte riktigt uppfattade vilket pass de fick men till slut hamnade alla i position och jakten i Brunskog verkar rulla på bra.

– Vi har tagit fyra djur, halva vår tilldelning. Så det är är suverän stämning och fint väder, utom i dag när det har regnat lite, berättar Michael Bergström.

Och räven har inte kommit tillbaka under dagen i dag, ännu i allafall.

– Han var helt orädd. Så han verkar haft koll på att det är älgjakt som pågår och inte rävjakt, avslutar Michael.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Älgjakten i Värmland 2017

Mer i ämnet