Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Toppforwarden Anna Henderson från Washington och ytterbacken Hailey Davidson från Texas är två sena nyförvärv från USA. I mitten lagkapten Irvina Bajramovic. Hör deras tankar om säsongen i klippet. Foto: Jannie Flodman/SVT

Så laddar Mallbacken IF inför säsongspremiären: ”Fullt fokus att sätta vår spelidé”

Publicerad

Mallbacken IF ramlade ur damallsvenskan i fotboll 2016 och har spelat i Elitettan sedan dess. Inför den här säsongen är det nya tag – med flera nyförvärv och en ny lagkapten.

Irvina Bajramovic efterträder klubblegendaren Frida Broström som axlade rollen som lagkapten och spelade 19 säsonger och över 400 matcher för MIF.

– Det är en stor roll att axla men också ett stort och ärofyllt uppdrag som jag trivs med, säger Irvina Bajramovic till SVT.

Bajramovic berättar att förhoppningen för säsongen är att uppnå bra prestationer varje match.

– Personligen går jag alltid in i en säsong med höga förväntningar på både mig själv och laget, säger hon.

Premiär på lördag

Det är säsongspremiär i damenars elitetta och Mallbacken IF möter Eskilstuna United DFF på lördag. Jämfört med i fjol har fotbollsklubben tappat flera nyckelspelare, men också fått in nya namn.

I klippet berättar lagkaptenen hur truppen ändrats sedan förra året och vi möter två nyvärvade spelare från USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.