Schlageryra i Arvika

Uppdaterad
Publicerad

Schlagerfebern börjar stiga runt om i landet. På lördag är det dags för den första delfinalen i årets svenska melodifestival, men redan på fredagen var det schlageryra i Arvika.

Det är eleverna på estetiska skolan  i Arvika som grävt djupt i schlagerarkivet och satt ihop en show med ett 50-tal låtar att känna igen ända från 50-talet med start 1959 och Sveriges allra första schlagerbidrag.

-Inte min favoritlåt från början, men den är rätt kul, säger Hanna Ingman som sjunger Siw Malmqvists låt Augustin som framfördes av Brita Borg i Eurovisionsschlagerfestivalen 1959.

Eleverna var först lite tveksamma till just schlagertemat, men har efter alla repetitioner hittat sina favoriter.

-Det har varit en lång resa men roligt att försöka hitta vad de känner igen, vad vi känner igen och så där, men det har blivit väldigt bra, säger Charlotta Tagesson, sångpedagog på estetiska skolan.  

-Det är svårt att komma förbi schlagern, den finns överallt, konstaterar Simon Wiklund som fastnat för 60-talsdängan med Claes-Göran Hederström ”Det börjar likna kärlek banne mig...”

-Schlager är familjevänligt. Man behöver inte tycka om en särskild genre för att tycka det är kul, säger Henry Alacon, koreograf på skolan och en av lärare som ansvarar för projektet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fredagsreportaget

Mer i ämnet