SD-politikern lämnar partiet efter inlägg om Christer Pettersson

Uppdaterad
Publicerad

Erik Wennerström (SD) ledamot i Torsby kommunfullmäktige, lämnar sina politiska uppdrag i Torsby och partiet efter att ha delat en bild på Christer Pettersson med texten: “Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?“

Distriktsordförande Runar Filper säger i ett pressmeddelande:

– Jag och Erik har haft samtal och vi har gemensamt kommit fram till det beslutet. Erik tar konsekvenserna av sin olämpliga och ogenomtänkta delning på Facebook och lämnar politiken med omedelbar verkan.

Menat som ett skämt

Det var efter att Stefan Löfven valdes till Sveriges statsminister som Erik Wennerström gjorde inlägget på sin Facebooksida.

Bilden på Christer Pettersson med orden ”Christer Pettersson, var är du nu när Sverige behöver dig?” väckte reaktioner hos såväl privatpersoner som politiker. Erik Wennerström sa till SVT Nyheter på lördagen att inlägget var menat som ett skämt och att han lade ut det för att så många andra gjort det.

– Det är hur många som helst som delat den, inte bara Sverigedemokrater, sa Erik Wennerström.

Lämnar partiet

SD-politikern Erik Wennerström lämnar med omedelbar verkan sina uppdrag i kommunfullmäktige och miljö, bygg- och räddningsnämnden i Torsby. Under söndagseftermiddagen lämnade han också Sverigedemokraterna som parti.

– Han har precis lämnat in en skrivelse på e-post till medlemssekretariatet att han begär utträde ur partiet, säger Runar Filper till SVT Nyheter Värmland.

– Han tar konsekvenserna av sitt handlande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer