Socialdemokraterna i Torsby om Erik Wennerströms bild på Facebook: ”Ett hot mot demokratin”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunfullmäktiges ordförande i Torsby, Eva-Lena Gustavsson (S), blir upprörd över att höra vad en av politikerna i hennes fullmäktige lagt ut på Facebook. Att Erik Wennerström (SD) lagt ut en bild på Christer Pettersson efter att Stefan Löfven röstats igenom som statsminister menar hon är bedrövligt.
– Mordet på Olof Palme är ett trauma. Det här är ett hot mot demokratin, säger hon.

Eva-Lena Gustavsson (S) hade just varit på en konferens om hot mot demokratin när hon fick veta vad kommunpolitikern Erik Wennerström (SD) hade skrivit på sin facebook-sida.

Under bilden på Christer Pettersson står det: ”Christer Pettersson var är du nu när Sverige behöver dig?”

– Det är bedrövligt. Sverigedemokraterna är en del av det demokratiska systemet, men sådant här tyder ju på att de uppenbarligen inte vill vara en del av det systemet, säger hon till SVT Nyheter Värmland.

– Han kanske inte gillar Stefan Löfven, men det här är inte acceptabelt. Det är väldigt svårt att få förtoende för en politiker som lägger ut sånt här.

Hon ser också fram emot att se hur Sverigedemokraterna kommer att agera efter Erik Wennerströms inlägg.

– Det är vulgärt och det ska bli intressant att se vad hans parti säger om det här, säger Eva- Lena Gustavsson.

”Jag blir mållös”

Även Ann-Katrin Järåsen (S), kommunalråd i Torsby blir förfärad när hon får veta vad Erik Wennerström lagt ut på facebook.

– Jag blir mållös, sånt här hör inte hemma i en demokratisk församling. Är man folkvald politiker, oavsett politisk färg, så måste man ta ansvar för hur man uttrycker sig och förhåller sig till sin omgivning, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.