Här hyllas Dagny av The Hebbe Sisters: ”Hon var en sann glädjespridare”

Uppdaterad
Publicerad

Bloggaren Dagny Carlsson har avlidit, mindre än två månader före sin 110-års dag. De värmländska systrarna i The Hebbe Sisters hann få ett unikt sista möte med den karismatiska 109-åringen, och bjöd då på en hyllningskonsert i för tidig 110-års present. I dag sörjer de sin nyfunna vän och förebild. 

Dagny själv uppskattade uppmärksamheten. Se henne njuta av konserten i klippet.

– Hon var en sann glädjespridare med ett otroligt positivt tankesätt, säger systrarna.

Dagny skulle ha fyllt 110 år i maj och den 23 februari fick systrarna chansen att fira henne i förskott med en egen liten konsert. Ett minne de aldrig kommer glömma.

– Det var helt fantastiskt och en sådan ära att vi fick uppleva den stunden med Dagny, säger Emelie Hebbe.

Brinner för att sprida glädje genom sin musik

De tre systrarna, Emelie, Josefine och Maria Hebbe har turnerat och uppträtt på hundratals äldreboenden i landet och brinner för att sprida glädje och musik till den äldre generationen. Mötet med Dagny blev ett av de starkaste och en dag de bär med sig med värme.  

Hoppas nu att Dagny dansar foxtrot med sin älskade Harry uppe i himlen. Vi skänker all styrka och kraft till Dagnys alla nära & kära, säger systrarna i en kommentar till SVT.

Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.