Anders Knape (M), ordförande i SKR och kommunfullmäktiges ordförande i Karlstad. Foto: Claudio Bresciani/TT

Sexköpsutredning mot Anders Knape (M) läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen mot moderatpolitikern Anders Knape om sexköp kommer att läggas ner inom de närmaste dagarna avslöjar NWT. Enligt tidningen ser Knapes advokat Lennart Lefverström det som att Anders Knape är fullständigt rentvådd från misstankarna.

I början av juni blev det känt att polisen inlett en förundersökning om sexköp mot Anders Knape (M) som är ordförande i Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, och ordförande för kommunfullmäktige i Karlstad. Han förnekade brott men lämnade sina politiska uppdrag, åtminstone tillfälligt.

Åklagaren bekräftar

Åklagare Per Svenson säger idag till SVT att han lägger ner förundersökningen mot Anders Knape, om köp av sexuella tjänster, för att han inte kan styrka brott. Det officiella beslutet att lägga ner förutsättningen kommer att fattas inom kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.