• Viktigt meddelande:

    Kraftig brand i stora flishögar i hamnen i Norrköping. Kraftig rökutveckling. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation vid obehag. Läs mer

Ott Tänak (bilden) vann Svenska rallyt. Pontus Tidemand slutade åtta. Foto: Bildbyrån

Sista anmälningsdagen till Svenska rallyt

Uppdaterad
Publicerad

Idag är det sista anmälningsdagen för årets Svenska rally. Men det milda vädret har gjort att få anmälningar kommit in till den historiska klassen och anmälningstiden förlängs nu.
– Jag är inte orolig för vädret, bara det inte blir plusgrader in i tävlingsveckan så är det lugnt, säger Glenn Olsson, vd för Rally Sweden.

Klockan 15 stängde möjligheten att anmäla sig som deltagare till årets upplaga av VM-rallyt. Totalt kom 52-tal anmälningar in.

– Det ser lovande ut. Det har hänt en del med några av våra toppförare som har bytt bil och så blir det Oliver Solbergs första VM-säsong under svenska flaggan – så det kommer att bli spännande, säger Glenn Olsson som är VD för Rally Sweden.

Få anmälningar till historiska

Gällande det historiska rallyt så har det än så länge bara kommit in ett 20-tal anmälningar så rally-ledningen beslutade under dagen att förlänga anmälningstiden till den sista januari.

– Folk är nog oroliga för att vädret ska ställa till det och vill avvakta väderutvecklingen innan man anmäler sig.

Vd:n inte orolig för vädret

Vädret är som alltid en brännande fråga i rallysammanhang men Glenn Olsson är inte orolig.

– Vi är vana att det hinner både komma och gå snö medan vi planerar. Att det är varmt just nu är inget bekymmer så länge det blir som prognosen förutspår och fryser på till februari.

Han berättar att det just nu ser väldigt olika ut på sträckorna beroende på vilken höjd de ligger på. Likenässträckan och sträckorna mot Norge ser bra ut med en hel del snö och is, medan det är sämre på sträckorna i Hagfors.

– De sträckorna som ligger öppna har vädret tagit värre på men bara vi inte får plusgrader in i tävlingsveckan så kommer tjälen som redan ligger göra att det fryser på snabbt.

Ny sträcka i Torsby

Nytt för i år är det nya sträckan SS Nyckelvattnet i Torsby nära norska gränsen.

– Det är bara att köra på med förberedelser nu och ladda för ännu ett fantastiskt rally.

Svenska rallyt 2020 pågår mellan den 13-16 februari.

Värmländska förare

Det finns flera värmlänningar med i starfältet. Bland dem Johan Kristoffersson som förutom Oliver Solberg samt Pontus Tidemand tävlar i WRC 3.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenska rallyt 2020

Mer i ämnet