En man avled i en tågolycka i Arvika Foto: Bengt Andersson

Ska försvåra bomkrypningar efter dödsolycka

Publicerad

I somras blev en person påkörd av ett tåg i Arvika efter att ha krupit under bommarna. Personen avled och nu sätter Trafikverket upp bomkjolar för att det inte ska hända igen, rapporterar nyhetsbyrån Siren.

Olyckan inträffade i juli 2017 i Arvika efter att personen krupit under nedfällda bommar. Nyhetsbyrån Siren rapporterar att Trafikverket gjort en utredning efter händelsen.

I utredningen kommer man fram till att bomkjolar ska monteras i en tågkorsning för att göra det svårare att ta sig under bommarna.

Men Trafikverket slår också fast att det inte finns något stängsel på sidan om korsningen vilket innebär att det ändå är möjligt att gena över järnvägsspåret. Därför ska Trafikverket ha en dialog med kommunen om att ett tillträdesskydd kan sättas upp.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.