My Thörnqvist van Marseveen blev rejält upprörd när hon läste om matransoneringen Foto: Privat

Skola kritiseras – hockeyelever fick dubbelt så mycket mat

Publicerad

När Thorén business school i Karlstad serverade hamburgare till lunch fanns det tydliga regler. De elever som spelar hockey fick ta dubbelt så mycket som ”vanliga” elever.
– Det är ett olyckligt initiativ av en person, kommenterar skolans informationschef Niklas Westman.

Det var en lapp i matsalen på Thorén business school som informerade eleverna om att man fick ta ett bröd och två hamburgare per person. Men inom parentes stod det att hockeyelever fick ta två bröd och fyra hamburgare.

My Thörnqvist van Maarseveen är före detta elev på skolan och hon lade upp en bild på lappen, tillsammans med ett argt inlägg, på sociala medier.

– Jag tänker att det är fruktansvärt dålig stil att just de som tränar hockey får ta mer, när det finns de som tränar andra saker, säger hon.

Har uppmärksammats i flera medier

Hennes inlägg har fått stor spridning och uppmärksammats i flera medier, bland annat Aftonbladet som var först med att rapportera om händelsen.

– Jag hoppas att det leder till något, att de inser att de måste ändra på sig, säger My Thörnqvist van Maarseveen och fortsätter:

– Det borde bli ändring, de kan inte särskilja elev från elev på grund av sina intressen.

”En jättehöna av en fjäder”

Skolans representanter tycker att händelsen har överdrivits och försvarar sig med att de inte står för budskapet på lappen.

– Självklart får alla äta sig mätta och äta lika mycket. Det här har blivit en jättehöna av en fjäder, säger Niklas Westman, informationschef på skolan.

Han säger att de inte kan svära sig fria från lappen men han hänvisar till den mänskliga faktorn. Samtidigt menar han också att det finns svårigheter i att beställa rätt mängd mat.

– Det är en balansgång att inte beställa för mycket så det blir svinn. Hamburgare är populärt så då blev det som det blev, säger han.

– Är det fisk kanske det inte går åt lika mycket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer