Byggstoppet hävdes av nämnden under måndagen. Foto: Privat

Skolbygget i Kristinehamn får fortsätta

Uppdaterad
Publicerad
Miljö- och byggnadsnämnden i Kristinehamn häver byggstoppet på den nya gymnasieskolan.

I tre veckor har bygget av Kristinehamns teknik- och  innovationscenter Kristinehamn, KTIC, stått stilla efter att kommunen upptäckt brister i konstruktionen. Det har också saknats handlingar.

Under ett extrainsatt nämndmöte under måndagen konstaterades det att bygget ska fortsätta efter att entreprenören lämnat intyg på att byggnadens konstruktion är stabil.

– Men brister finns det, säger byggchef Lisa Bäckström till SVT.

Måste förstärkas

Lisa Bäckström säger att entreprenören har redovisas beräkningar och laster och att det inte äventyrar stabiliteten, men att det finns brister i knutpunkter och stag som måste förstärkas.

– Det är illa nog att det är brister i konstruktionen, men jag är glad att det inte var värre. Det var bra att det stannades upp och att man kunde kontrollera detta.

Bör inte påverka kommunen

Kristinehamn kommuns fastighetschef Peter Hagström säger att det inte är klart hur byggstoppet har påverkat budgeten.

– Jag vill tro att det inte påverkar. Det är entreprenören som har brustit och det är inget som ska drabba kommunen. Vi får diskutera med entreprenören huruvida det påverkar tidsplanen. Vi hoppas att det ordnar till sig och att vi får en bra gymnasieskola, säger Peter Hagström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer