Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Monica Norström från skördefestföreningen berättamer i klippet om orsaken till att festen ställs in och vad det betyder för föreningen. Foto: SVT

Skördefesten på Värmlandsnäs ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Nu till helgen skulle den årliga skördefesten på Värmlandsnäs ha arrangerats och firat 20 år. Allt regn gör nu att festen måste ställas in.

– Det känns tomt, säger Monica Norström från skördefestföreningen.

Den 2-3 september skulle skördefesten ha hållits. En fest där antalet besökare ökat för varje år och brukar ligga på mellan 10-15 000 personer. Nu när markerna är mättade på regn har arrangörerna tvingats ta beslutet att ställa in.

– Efter diskussioner fram och tillbaka i flera veckor var vi tvungna att ta det här beslutet, säger Monica Norström som är vice ordförande i Värmlandsnäs skördefest förening.

Hör mer i klippet om orsaken till att festen ställs in och vad det betyder för föreningen.

Vissa kör ändå

Men vissa ställen har ändå möjlighet att köra en skördefest i egen regi. En av dem är Lene Magnusson på Sagagården.

– Vi är sex ställen som gått ihop och gör en egen fest, säger hon till SVT.

Hur löser ni det med parkering?

– Vi har inga problem med parkeringsplatser, därav kan vi ha öppet. Men det är jättetrist för dem som fått hoppa av helt och hållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.