– Jag hade tre äldre bröder som hängde mycket på spellokaler förr så jag hade inget val, jag blev placerad där bredvid spelet som liten, säger Reidar Spets, sunnebon som i helgen ska tävla i SM. Foto: SVT

SM i flipper avgörs i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen avgörs Svenska mästerskapen i flipper i Borås. Vi har träffat Reidar Spets från Sunne som ska vara med.

– Det ska bli väldigt kul att spela igen, det är årets höjdpunkt.

Flipperkulturen har de senaste åren fått ett stort uppsving, antalet registrerade tävlingsspelare i världen är snart uppe i 36 000 och Sverige har elva svenska bland de hundra bästa spelarna i världen.

Han började spela flipper redan som liten.

– Jag hade tre äldre bröder som hängde mycket på spellokaler förr så jag hade inget val, jag blev placerad där bredvid spelet som liten, säger Reidar Spets.

Tidigare SM-mästare

För sextonde gången ska nu den svenska mästaren i Sverige koras, 280 spelare är anmälda till helgen tävling. Under fredagen och lördagen spelas kvalen för att få fram de 64 bästa som kvalificerar sig till söndagens slutspel.

För tio år sedan tog han hem SM-titeln, något han siktar på igen.

– Ja, det vore kul att vinna igen. Men det gäller att jag spelar på topp och jag måste ha fullt fokus, säger Reidar Spets.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.