Hör Niclas barndomshistoria om hur kärleken till flipper började Foto: Robin Herzog

Hudiksvallsbo vill ta hem guldet i flipper-SM

Uppdaterad
Publicerad

Flipprarna smattrar febrilt när Niclas Eklund skickar i väg de multipla kulorna mot ramperna. Den 30 november inleds flipper-SM i Borås och det blir den sjätte gången han ställer upp.

– Klart jag vill vinna, säger Niclas.

I världen finns det cirka 36 000 tävlingsspelare. Niclas ligger kring en 250:e-plats och känner pressen inför tävlingen där han tävlar i ”main” – nyare flipperspel, och i ”classic” – äldre spel.

– Jag har aldrig kvalificerat mig till slutspel i main då det är 64 spelare med. Så just nu är det den mentala biten jag tampas med mest, säger han.

När Niclas är lite extra aktiv tränar han i sju till åtta timmar i en av Studiefrämjandets lokaler på Håstaholmen i industrikvarteren i Hudiksvall.

– De där spelen är mina, säger han och pekar på ett par flipperspel som står uppradade i ett rum utan fönster.

Toppnation

Det är omkring 280 personer som har anmält sig till flipper-sm och konkurrensen är tuff. Sverige är en toppnation i flippersammanhang med omkring tio av världens hundra bästa spelare.

– Motståndet är riktigt bra i Sverige, det är hög klass. Jag är taggad på att åka ner och har till och med bytt bort mitt jobbpass för att kunna vara med.

– Det känns bra, formen är okej, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.