Vaccinsamordnare Anders Nordmark om, bland annat, tankarna på drop-in vaccinering i Värmland. Foto: SVT

Snart dags att vaccinera ungdomar i Värmland

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det snart dags för värmländska ungdomar i gymnasieåldern 16-17 år att boka vaccinering mot covid-19. Enligt Folkhälsomyndighetens riktlinjer bör regionerna öppna för den åldersgruppen någon gång under de kommande två veckorna.

När exakt det blir i Värmland är inte bestämt ännu. Men klart är att man kommer att fortsätta vaccineringsarbetet i de tillfälliga lokaler som använts under våren.

– Vi ser fördelar med att göra det, istället för att lägga ut det på skolorna, säger Anders Nordmark, vaccinsamordnare för Region Värmland.

Coronaviruset i Värmland

Den senaste gruppen – unga vuxna 18-29 år – som kunnat boka vaccinering har inte varit lika snabba att anmäla sig som de äldre. Men Värmland ligger ändå i topp i landet med drygt 66 % i gruppen 18-29 år som fått den första dosen jämfört med 43 % i landet som helhet. 

Hör vaccinsamordnaren Anders Nordmark om, bland annat, tankarna på drop-in vaccinering i Värmland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet