Tommy Aronsson, Kils SLK, berättar om hur man kommer genomföra 50-årsfirandet av klubben i Kil trots snöbristen. Foto: SVT

Snöfattigt jubileumsfirande i Kils slalombacke

Uppdaterad
Publicerad

Kils slalomklubb firar 50 år under torsdagen. Men en del av aktiviteterna som var tänkt till jubileumet – till exempel gratis skidåkning – får skjutas på framtiden. Frykstabacken har nämligen inte öppnat än för säsongen.
– Det kommer bli ett jubileum där vi inte kommer att kunna vara på snö, säger Tommy Aronsson, jubileumsansvarig vid Kils SLK.

Grön och brun med fläckar av konstsnö. Så ser Frykstabacken ut i Kil och än har säsongen inte kunnat starta.

– Vi får ställa in det som skull vara ute i backen och bara köra i vår klubbstuga, säger Tommy Aronsson.

Slalomstjärnan kommer

Kils slalomklubb har fostrat slalomstjärnan Markus Larsson, David Sundström som vann guld i Paralympics 1994 och speedskiåkaren Christian Jansson. De kommer till firandet liksom ledare, aktiva och många andra som jobbat ideellt under åren.

– Det betyder jättemycket att ha en stabil klubb som har levt i 50 år. Vi har otroligt många andra föreningar som också har några år på nacken, så Kil blir lite stärkt som resmål, säger Malin Lövendal, sektionschef Samhäll och service, Kil kommun.

Ett haveri i anläggningen i november gjorde att klubben inte hann tillverka tillräckligt med konstsnö och klubbens barn och ungdomar har fått träna i Dömlebacken i Deje.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer