Den 57-årige mannen hittades under eftermiddagen Foto: SVT

Försvunne 57-åringen hittad

Uppdaterad
Publicerad

Den 57-årige man som försvann från sitt hem i Åmotfors igår eftermiddag är nu påträffad. Han hittades vid liv men kraftigt nedkyld.

Mannen hittades under eftermiddagen i ett sommarstugeområde i det markerade sökområdet. Han hade sökt skydd i en stuga under natten.

Mannen fördes med ambulans till Arvika sjukhus då han varit kraftigt nedkyld då han hittades. Han hade även en sårskada på handen efter att han slagit sönder en fönsterruta för att ta sig in i en stuga. I övrigt är han oskadd.

Enligt Jesper Lindström, regional insatsledare, är det oklart när mannen tog sig in i stugan. Polisen skulle precis utöka sökområdet då man bestämde sig för att leta i sommarstugeområdet en extra gång. Då såg man den sönderslagna rutan, bröt sig in i stugan och hittade mannen.

Mannen anmäldes försvunnen av sina anhöriga på söndagseftermiddagen. Under kvällen kopplades statlig räddningstjänst in vilket innebär att både interna polisresurser samt externa resurser kopplas in i sökandet som pågått även under natten.

Strax efter klockan åtta på måndagsmorgonen sattes även helikopter in i sökarbetet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.