När motorsportfamiljen Solberg kom hem från Mexikos VM-rally valde de att sätta sig själva i hemkarantän under 14 dagar. Det ledde i slutändan till en jättesuccé – i esport. Foto: SVT

Solbergs karantänsuccé – rally på nätet

Uppdaterad
Publicerad

När motorsportfamiljen Solberg kom hem från Mexikos VM-rally valde de att sätta sig själva i hemkarantän under 14 dagar.

Det ledde i slutändan till en jättesuccé – i esport.

– Att så många skulle vara med trodde jag aldrig, säger Oliver Solberg. 

Esport och inte minst virtuella racing- och rallyspel har fått ett rejält uppsving under coronapandemin. Såväl Formel 1 som Indycar har börjat arrangera livesända tävlingar där allt från vanliga bilsportutövare till kändisar och esport-proffs deltar.

Värmländske Oliver Solberg var snabb att haka på trenden och blev en av de första inom rallyvärlden att arrangera en större tävling i virtuellt rally – The Solberg Race.

Coronaviruset i Värmland

På en vecka var totalt 4 500 deltagare med i tävlingen som nu ser ut att ge ytterligare ringar på vattnet.

Nytt mästerskap pågång

– Nu ska vi försöka få till ett mästerskap, säger Oliver Solberg som även har fått en inbjudan om att delta i någon av de kommande virtuella F1-tävlingarna – precis som pappa Petter.

När Oliver Solberg kan vara tillbaka och tävla i en riktig rallybil igen återstår att se.

– Jag tror inte det blir förrän i Rally Finland i augusti, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet