Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se klippet när Axel Murås får napp och varför han och några andra unga fiskare vill pimpla på sportlovet. Foto: Maria Haglund/SVT

Sportlovsfiske i Nykroppa lockar: ”Viktigt att komma ut”

Uppdaterad
Publicerad

Bröderna Axel och Oscar Murås från Gunnarskog har tagit sig till Nykroppa och Östersjön för att vara med och pimpla när Nykroppa/Storfors fiskevårdsförening arrangerar sportlovsfiske.

– Det känns viktigt att komma ut på sportlovet, inte bara att vara inne, säger Axel Murås.

Fiskevårdsföreningen har arrangerat sportlovsfiske i nästan 20 års tid, i år i samarbete med Filipstads kommun. Utöver pimpelfisket hålls det även en kortare utbildning i isvett och alla barn och ungdomar som deltar under dagen får egna isdubbar.

– Tålamod... I dagens samhälle ska allt gå så fort, det får de lära sig att det gör det kanske inte alltid på sjön, säger Lars Tyvi, Storfors sportfiskeklubb.

Förhoppningen med dagen är att locka fler unga att börja sportfiska. Nioåriga Viktoria Olsson från Storfors är en van fiskare. Hennes bästa tips för att få napp är enkelt:

– Var tyst!

Se klippet när Axel Murås får napp och varför han och några andra unga fiskare vill pimpla på sportlovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.