Foto: SVT

Stängningen av Mölnbacka skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Idag skulle ungdomarna på HVB-hemmet Mölnbacka ha flyttat ut. Men nu har Förvaltningsrätten i Karlstad beslutat att boendet får hållas öppet i väntan på att rätten tar ställning till överklagandet om stängningen.

Det var i fredags som det blev känt att Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, återkallar Mölnbacka Ungdomshem AB:s tillstånd att bedriva HVB-verksamhet vid herrgården i Deje. Detta då Ivo bedömer att det funnits missförhållanden vid boendet som innebär fara för ungdomarnas liv, hälsa och säkerhet och att de som driver verksamheten inte har förmåga att komma till rätta med bristerna.

Senast idag skulle de sju ungdomarna som bor där vara utskrivna.

Men bolaget som driver boendet menar att beslutet är felaktigt och har överklagat och begärt inhibition – vilket innebär att de får fortsätta att driva boendet i väntan på att Förvaltningsrätten har tagit ställning i ärendet. Något som rätten nu alltså har godkänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.