Foto: SVT

Åklagaren yrkar på livstids fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Starka känslor i rätten under tisdagen i mordrättegången mot 26-åringen som misstänks ha satt eld på sin exflickväns bostad.

Samtidigt som åklagare Niclas Wargren yrkar på att 26-åringen döms till livstids fängelse, så vill försvaret att åtalet ogillas i sin helhet.

– Det har uppstått så mycket tvivel under rättegången att jag menar att beviskravet inte är uppfyllt. Är det på det sättet ska man inte dömas för något, säger 26-åringens försvarare Thor Olsson till SVT Nyheter Värmland.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mamman berättade

Rättegångens andra dag inleddes med starka känslor. Den döda kvinnans mamma berättade om sin dotter och om mannen som står åtalad misstänkt för att ha dödat henne.

Innan rätten tog paus för lunch hördes den 29-åriga kvinnan som åtalas misstänkt för medhjälp. Hon sa bland annat att den åtalade mannen sagt i bilen att ”han dödat den enda han älskat”.

Vittnesförhör

Kvinnan menar att hon bara kört den åtalade mannen till den döda kvinnans lägenhet. Hennes försvarare har tidigare under rättegången sagt att hon inte vet vad som hände när 26-åringen var inne i huset eftersom hon satt kvar i bilen.

Även en frivårdsinspektör som gjort en personutredning av 26-åringen vittnade om att den misstänkte sagt ”jag var tvungen att göra så här”.

Rättegången är härmed avslutad. Tingsrätten beslutade att 26-åringen ska förbil häktad i väntan på dom.

Domen faller 29 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mordbrand i Arvika

Mer i ämnet