Foto: SVT

Stor förväntan bland genrepspubliken

Uppdaterad
Publicerad

Många var det som väntade på att få bli insläppta till Mellogenrepet på lördagen. En av de var Gunnel Malmström som åkt från Skåne för att titta.

– Jag är jättetaggad, säger hon.

Köerna till Melloarenan var långa innan dörrarna öppnades. Väl inne i foajén fanns stora förväntningar bland publiken och vissa var väldigt måna om att få vara med.

– Det var sex timmar i bil, säger en sprudlande Gunnel Malmström som kört från Skåne.

Melodifestivalen i Karlstad

Glitter och glamour

Många hade plockat fram både rosa boor och glittriga hattar. Emma Nordlund från Kil var klädd i paljetter dagen till ära.

– Nu är det glitter och glamour, jag älskar mello, säger hon och fortsätter:

– Det är sång, dans och häftiga kläder.

Vem ska man heja på?

Arenan fylldes stadigt på till genrepet som är sista chansen för artisterna att öva inför direktsändningen. I publiken fanns det både de som var helt säkra på vilka de skulle heja på, och de som inte visste.

– Nej, men har du någon favorit? frågar Eva Thyren.

– Kikki! svarar Tim Andersson.

”De sjunger så fint”

Två som glittrade ordentlig var nioåriga Julia Gustafsson och åttaåriga Sally Ekström. De skulle heja på Sigrid Bernsson och Benjamin Ingrosso. De var glada att Melodifestivalen kommit till Karlstad.

– Det är lite enkelt och smidigt att åka dit, säger Sally Ekström.

– När de dansar och sjunger är så fint, säger Julia Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen i Karlstad

Mer i ämnet