Besöksmål i länet hoppas på fler gäster efter de lättade reserestriktionerna Foto: SVT

Stor glädje efter lättade reserestiktioner

Publicerad

Från och med den 13 juni är det fritt fram att resa inom Sverige igen då regeringen beslutat att häva reserestiktionerna. Beskedet är en lättnad för många besöksmål runt om i länet som haft det mycket tufft under coronapandemin.

Enligt David Nordentjell, vd på Bomstadbadens Camping utanför Karlstad är vanligtvis 40-50 procent av deras gäster från Norge. När de inte får komma över gränsen hoppas han nu det nya beskedet ska resultera i fler svenska gäster.

– Vi ser jättepositivt på lättnaderna. Framförallt när gränsen inte har öppnat och vi inte vet hur det blir med de norska gästerna. Vi hoppas och tror på en bra sommar, säger David Nordentjell, vd på Bomstadbadens Camping.

I klippet hör du representanter från Bomstabaden och Selma Spa i Sunne berätta om vad de tycker om de lättade reserestiktionerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Värmland

Mer i ämnet