Ica Supermarket-butiken i Alingsås, i Västsverige, drabbades av ett väpnat rån söndagsmorgonen den 7 november. Foto: SVT

Stor polisinsats i Glava – tre personer anhållna efter Ica-rån

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer greps vid en omfattande polisinsats i Glava, i Arvika kommun, under onsdagen. Personerna är anhållna och misstänks för grovt rån och medhjälp till grovt rån av flera Ica-butiker i Alingsås och Floby.

– Insatsen skedde efter en viss tids spaning, säger Mathias Johnansson, kammaråklagaren i Skövde.

Åklagaren uppger vidare att ”polisen hade letat efter personerna en längre tid” inför onsdagens tillslag i Glava.

Det var i början av november som maskerade och beväpnade män rånade en matbutik i Alingsås och bakband en anställd. Även i Floby skedde ett liknande rån där en man gick in på en ICA-butik och krävde pengar under pistolhot.

Misstänkts vara kopplade

Personerna som greps i Glava under onsdagen misstänks vara kopplade till rånen och är misstänkta för rån och medhjälp till rån, enligt Mathias Johansson.

Ytterligare tre personer som misstänks vara kopplade till rånen greps runt om i landet.

– Sex personer är anhållna totalt men tre av dem greps i Glava. Utredningsarbetet pågår just nu och jag ska besluta om jag ska begära dem häktade under helgen, säger Mathias Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.