En av sadlarna som stals från Karlstad ridklubb natten till lördag. Foto: Karlstad ridklubb

Stor sadelstöld på ridklubb

Uppdaterad
Publicerad

Karlstads ridklubb har drabbats av en stor stöld av sadlar. Tio sadlar till ett värde av 200.000 kronor stals under helgen.

– Vi är såklart jätteledsna, säger verksamhetchef Anna Bengtner.

– Jag är själv en av de som drabbats och det här innebär jättemycket jobb för att få tag i nya sadlar, säger Anna Bengtner.

Det var i lördags morse som stölden upptäckes. Tjuven eller tjuvarna hade tagit sig in i stallet och in i det låsta utrymme där privatpersoner som hyr plats i stallet förvarar sina sadlar.

– Några av dem ligger ute i tävlingssäsong nu också. Det är svårt att hitta en ny sadel på kort tid som passar, fortsätter Anna Bengtner.

LÄS MER: Omfattande sadelstölder i Värmland

Ridklubben polisanmälde stölden direkt. Någon misstänkt finns inte i nuläget, men Anna Bengtner tror inte att chansen är så stor att de kommer att återfå sadlarna.

– Nej, de är väl troligtvis inte ens kvar i landet. Men vi håller koll på köp- och säljsidorna ifall de skulle dyka upp där.

Hon vill också rikta en uppmaning till personer som letar begagnade sadlar:

– Man ska inte köpa allt för billiga sadlar. När man köper en begagnad ska man alltid be om kvitto så att man kan härleda varifrån den kommer så att man vet att den inte är stulen.

Flera sadelstölder

Ridklubben har drabbats av inbrott tidigare, men det var i cafeteriadelen. Det är första gången man blir av med sadlar.

– Men det har varit en del sadelstölder på andra ridklubbar och jag vet att några klubbar har haft inbrottsförsök, säger Anna Bengtner.

Hon berättar också att ridklubben nu tittar på vad man kan göra för att samma sak inte ska hända igen.

– Vi ser över våra rutiner. I första hand måste vi hitta ett nytt lås till dörren och vi har larm, men vi får titta på hur vi kan göra för att förhindra det här, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.