Polis och militär letar tillsammans efter den försvunne mannen. Foto: Mikael Berglund

Sökinsats efter försvunnen man avslutad

Uppdaterad
Publicerad

Polis, militär och frivilliga sökte under fredagskvällen och lördagen efter en försvunnen man i 70-årsåldern. Sökarbetet skedde i området kring Eskilsäter på Värmlandsnäs. Men nu är den polisiära insatsen avslutad.

– Vi tror inte att det längre finns någon möjlighet att hitta mannen vid liv om han vistats utom hus under den här perioden, säger Thorbjörn Roos, vakthavande befäl på polisen Bergslagen.

Mannen vistades vid sin sommarstuga på Värmlandsnäs, men när hans hustru kom för att hämta honom på fredagseftermiddagen var han försvunnen. Där fanns bara mannens hund som uppgavs vara skärrad.

Förutom ett antal polispatruller, deltog även militären, sjöräddningen med svävare och helikopter i sökandet. Missing People och fem av polisens hundpatruller var också på plats för att delta i sökandet.

– Polishundarna fanns att tillgå eftersom de var schemalagda för en riskmatch i fotboll i Örebro, berättar Jens auf der Heide.

Hördes av senast under torsdagen

Anhöriga var i kontakt med mannen på torsdagen, men sedan dess finns inga uppgifter om honom. 

Sökarbetet fortsatte fram till mörkrets inbrott på lördagkvällen, men avslutades sedan.

– Om vi får in konkreta tips kan sökandet komma att ta upp igen, säger Thorbjörn Roos.

Fram till dess läggs den akuta sökinsatsen ner, men Missing People kan fortsätta sökandet så länge det finns frivilliga och de anhöriga så önskar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.