Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stora Enso planerar att säga upp 1 000 anställda för att spara 80 miljoner euro. I dagsläget är det oklart om det påverkar personal på Skoghalls bruk. Foto: SVT

Stora Enso kan säga upp 1 000 – oklart hur det drabbar Skoghall

Uppdaterad
Publicerad

Stora Enso ska spara 80 miljoner euro. Det kan innebära uppsägningar på cirka 1 000 anställda.

– Det är för tidigt att säga om det kommer att påverka personal i Skoghall, säger Carl Norell, kommunikatör på Stora Enso.

Strax innan nyår avslutade Stora Enso det förra sparpaketet som siktade på att öka rörelseresultatet med 110 miljoner euro. Då fick 1 150 anställda lämna, främst i Finland, Polen, Nederländerna och Estland.

I dag meddelar Stora Enso att man inleder ett nytt ”resultatförbättringsprogram” med målet att spara in ytterligare 80 miljoner euro genom att säga upp cirka 1 000 anställda i koncernen.

700 anställda i Skoghall

Det kan påverka Skoghalls bruk och de runt 700 anställda som finns där.

– Förhandlingarna har inte satt igång än så det är för tidigt att säga vilka som kommer att påverkas. Det görs en översyn av hela koncernen, säger Carl Norell.

Någon fara för att Skoghalls bruk skulle läggas ned finns inte i det här läget, enligt Carl Norell.

– Nej, det finns inga planer på att lägga ned någon produktionsenhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.